Met de komst van ALAIN JOHANNES (met full band), RENDEZ VOUS, HENGE, ECHT!, SCALPING en nog 12 jonge Belgische artiesten is de affiche zo goed als rond. Of er geen DUYSTER LIVE is in de kerk dit jaar? Jawel, daarover later meer. Ook de namen van het gratis gedeelte, met name de DJ’s en de selectie van Buskerstreet, heb je nog van ons te goed.

Een grote meneer en meer ...

ALAIN JOHANNES, musician’s musician par excellence, bekend van QOTSA, PJ Harvey en Them Crooked Vultures komt met een full live band en hij brengt een carrière-overzicht. HENGE zorgde dit voorjaar voor één van de spectaculairste concerten van de jongste jaren in ons café. Het was zo goed dat we hen er absoluut bij wilden op het festival. 

RENDEZ VOUS
 is een behoorlijk sensationele postpunkband uit Parijs die net nieuwe muziek heeft aangekondigd. Het Brusselse ECHT! weet altijd te overtuigen, met hun live-dance met invloeden uit hiphop bass-music, future jazz,… zorgen ze voor één langgerekte trip. SCALPING uit Bristol speelt met de erfenis van de grootheden uit die stad (Massive Attack, Portishead) maar maakt er iets eigens van en ze klinken een stuk harder, techno met metal en noise invloeden.

Een grote meneer en meer ...
Zes jonge Belgen

Dan zes jonge Belgische acts die nieuwe werk komen voorstellen. De dub-meets-jazz van KOSMO SOUND met twee plaat ‘Fruit Of The Void’. Antwerpse noiserockers Fake Indians brengen op 1 september hun tweede plaat ‘Inforock’ uit. ECHO BEATTY, de alias van Annelies Van Dinter, komt haar mooie nieuwe album ‘Vision Glitch’ voorstellen. SERGEANT brengt avant-pop op het Oostendse Stroom-label van Nosedrip.

Cyberpunkers BRORLAB komen op de dag dat hun tweede plaat ‘Workin’ Out In Heaven’ uitkomt. MOJO & THE KITCHEN BROTHERS tenslotte debuteerden onlangs met de EP ‘Mojo’s Heavy Cream’. Black Sabbath meets King Gizzard.

Zes jonge Belgen
3 namen voor onze Busker Stage

Drie toevoegingen ook voor de Busker Stage: GAMEBOYZ II MEN is het hobbyproject van rasmuzikanten Dijf Sanders en Micha Volders die het favoriete speelgoed uit hun jeugd mishandelen. Het Oostendse THE NEALIONS bracht onlangs een debuutalbum uit en LEPOPSKI is ook hard bezig met de volgende stap op hun pad.

3 namen voor onze Busker Stage
Afterparties ...

En tenslotte de die DJ’s voor de afterparties in de zaal, met op vrijdag TEDDY PICKER, zaterdag AROH en op zondag de ultieme LL-residents COOKIES & TYLER.