Lijfstroom #14

Tijdens Lijfstroom beklimmen muzikanten uit verschillende genres het online podium met nieuw en eigenzinnig werk.

Nele De Gussem, componiste, zangeres en multi-instrumentaliste, speelde In de alternatieve scene o.a. bij Uma Chine, Maya's Moving Castle, delvaux., Future Old People are Wizards en BRNS. Onlangs stond ze met de internationaal vermaarde Brusselse avant-garde band Aksak Maboul in de N9 Villa te Eeklo, waar ze ook Artist in Residence is. Speciaal voor Lijfstroom zakt Nele solo af naar zee, met prachtige soundscapes, klankexperiment en gelaagde vocals neemt ze je mee op een betoverende trip.

Voor Vito begon het allemaal in 2017, toen hij derde werd op het rockconcours Westtalent. Niet veel later kaapte hij de hoofdprijs weg als laureaat Jong Muziek (TAZ) op TAZ#18 … de trein was vertrokken. De muziek kan je - naar eigen zeggen - het best omschrijven als ‘Belgicana’: een energieke, melancholische mix van Patti Smith & Kurt Vile in de discotheek na sluitingsuur. Ondertussen heeft hij twee ep's uitgebracht, in maart verschijnt zijn eerste full album, samen met een compleet nieuwe band ingeblikt.

Lijfstroom is een initiatief van TAZ, kleinVerhaal, De Grote Post, KAAP, Club Jaecques, Muziekclub De Zwerver en jh OHK. Powered by: StuBru Met steun van: Sabam For Culture.