DEEWEE presenteert

Als de DEEWEE-fabriek op volle toeren draait, kunnen we al bijna zonder aarzeling zeggen dat daar goede producten uit komen. Zeker als de naam Bolis Pupul op het etiket staat te blinken.

De Gentenaar maakte zich samen met Charlotte Adigéry internationaal bekend met Topical Dancer, een plaat dat hen onder andere een gastoptreden op het Amerikaanse radiostation KEXP en een festivalpassage op Glastonbury opleverde. Ook solo staat Bolis Pupul garant voor kwaliteit. In 2016 en 2017 bracht hij een aantal sterke elektronische singles uit, in de afgelopen maanden voegde hij er daar nog twee aan toe. Dat laatste pakketje nummers hoort bij zijn debuutalbum Letter to Yu, een ode aan zijn Chinese moeder en zijn roots in Hong Kong.

Bolis Pupul – “Ma Tau Wai Road” (feat. Salah Pupul)

Ma Tau Wai is een gebied in het Kowloon City district in Hong Kong, waar Boris Zeebroek, want zo heet hij echt, een tijd lang heeft rondgekuierd om nog meer voeling te krijgen met zijn roots en zijn moeder. Daarbovenop studeerde hij vier jaar lang Chinees in avondschool. Waar hij de inspiratie heeft gehaald voor zijn nieuwste single, hoeven we dus niet uit te leggen, maar de Chinese invloeden zijn in ieder geval meer dan ooit te horen op “Ma Tau Wai Road”. Daarin is een hoofdrol weggelegd voor zijn multigetalenteerde zus Sarah Yu Zeebroek, ofwel Salah Pupul. Zij zingt vrolijk mee in een nummer waarin iets minder pit zit, maar waarin meer plaats gemaakt wordt voor vrolijkheid. Vanaf seconde één is het duidelijk dat we naar een nummer van de DEEWEE-fabriek aan het luisteren zijn door de elektronica. Bij elke luisterbeurt lijken er nieuwe klankenlaagjes naar boven te komen en op het einde worden er nog een aantal aan toegevoegd om het nummer tot een dansbare climax te laten komen.

Tekst: Dansende Beren