'Mountains'

Cobra The Impaler heeft een nieuwe video klaar. Die is voor Mountains en komt ook van hun debuutalbum Colossal Gods

Album Review 'Colossal Gods' (8,5/10)

Cobra The Impaler gaat ondertussen al meer dan een jaar vlotjes over de spreekwoordelijke tongen. De release van de eerste singles, en voornamelijk de try-outs in onder meer de Elpee in Deinze, gevolgd door een wervelend show op Headbangers Ball’s Fest 2021 staken het vuur volledig aan de lont. Cobra The Impaler is ondertussen ‘hot’ en dat terwijl de band haar eersteling genaamd Colossal Gods nog op de wereld moet loslaten. Dat op zich valt reeds te bestempelen als een hele prestatie. Tussendoor vond de band onderdak bij het ambitieuze, Franse metallabel Listenable Records, waarbij onder meer ook Fetal Blood Eagle onder contract staat. 25 februari kan nu al de geschiedenisboeken ingaan als hoogdag. Sinds begin december passeert deze Colossal Gods zeer geregeld de revue dus kon een recensie uiteraard niet uitblijven.

Het vijfkoppige gezelschap Cobra The Impaler staat aldus voor haar muzikale doop. Althans wat de band zelf betreft, want dit collectief bestaat uit muzikanten die stuk voor stuk reeds lang hun strepen binnen de nationale én internationale scene verdiend hebben. En dat horen we ook. Aan niets valt te merken dat deze plaat te catalogeren valt onder de noemer ‘debuutplaat’. Van bij de eerder ingetogen opener Colossal Gods word je als luisteraar meegetrokken op een muzikale reis die acht uit de kluiten gewassen nummers zal duren. Acht nummers die stuk voor stuk bol staan van de dynamiek, variatie en grandeur. Mastodon en Killer Be Killed zijn twee namen die tijdens het beluisteren van deze plaat spontaan de gedachtegang weten te penetreren, maar het geluid van Cobra The Impaler beperken tot voorgemelde bands zou deze ‘supergroep’ echt wel oneer aandoen.

Cobra The Impaler is er namelijk met verve in geslaagd om reeds bestaande metalen elementen in de blender te gooien en deze van een stevige dosis specerijen te voorzien, hetgeen op haar beurt geleid heeft tot een unieke, muzikale creatie. Eerder in deze review werd het beluisteren van deze plaat bestempeld als een muzikale reis en dat mag gerust letterlijk genomen worden: opener Colossal Gods, is zoals reeds werd opgemerkt, eerder ingetogen, maar weet zich gaandeweg toch te profileren als een meeslepende song met zowel doom- als stonerinvloeden. Datzelfde kan gezegd worden van Spirit Of Lyssa. Het aanstekelijke, lichtelijk progressieve en eveneens lichtelijk psychedelische Blood Eye en het reeds als single uitgebrachte Scorched Earth vallen te bestempelen als de meer toegankelijke songs van deze plaat.

Tekst: Amped-Up

Album Review 'Colossal Gods' (8,5/10)