Op zaterdag 8 april organiseren Muziekclub De Zwerver, Kunstencentrum KAAP en De Grote Post voor de tweede keer het muziekfestival Push the button. In totaal zullen 16 artiesten en bands op 3 podia staan. Nieuwe namen op de affiche zijn Tsar B, Blck Mamba, Jazz Brak, Schroothoop, Karen Willems (Terre Sol Four), Aroh en Kleine Crack & Slagter.

Twee muzieklijnen smelten samen!

De drie partners hebben de voorbije maanden zorgvuldig geschaafd aan een line-up die sprankelt en evenwichtig is samengesteld uit delen hiphop, electronica, jazz en wat ze zelf ‘experiment’ noemen. Jaïr Tchong van KAAP ziet daar een duidelijk verhaal in. “We hebben met onze huizen elk een zeer uiteenlopende stijl van muziek die we brengen. Als KAAP richten we ons meer op jazz en wat je onder de noemer experimenteel kan noemen, De Zwerver sluit meer aan bij hiphop en electronica. Die twee muzieklijnen smelten samen in het geweldige gebouw van De Grote Post waar we het publiek met een breed smakenpallet op hun wenken kunnen bedienen.”

We beginnen met het publiek op de scene van theaterzaal De Grote Post, rondom Dorian Dumont die gezeten aan een vleugel het oevre van Apex Twin onder handen neemt. Eindigen doen we allemaal op diezelfde scene met DJ-sets van Blck Mamba, Mankiyan en Aroh. In totaal zullen 16 acts aantreden.