Zeven nieuwe namen

Zeven nieuwe namen en na de eerdere aankondigingen komen we daarmee aan 29. In deze reeks hebben we zowel artiesten uit eigen land als artiesten uit weinig voor de hand liggende landen.

Vier bands uit eigen land

Uit eigen land hebben we de comeback van het jaar met THE HICKEY WORLD die met hun nieuwe single ‘Living On Big Foot’ bewijzen nog steeds messcherpe, steengoeie songs te kunnen schrijven. Ook JOHANNES IS ZIJN NAAM deed dit met o.a. ‘Johnny Will Be King’, waarmee hij aantoonde dat er nog leven is na The Van Jets. Twee afgevaardigden uit de garage-scene krijgen we met FRANKIE TRAANDRUPPEL en KOOKABURRA.

Vier bands uit eigen land
Voodoomuziek uit Haïti

CHOUK BWA & THE ÅNGSTRÖMERS is een Haïtiaans-Belgische samenwerking die traditie en futurisme weten te verbinden, of Haïtiaanse voodoocultuur en pure polyritmische muziek met elektronica en reverb.

Voodoomuziek uit Haïti
Punksensatie uit Marokko

TAQBIR uit Marokko is een bij uitstek politieke band die gewaagde thema’s als religieuze vrijheid, sexisme, homofobie, en racisme in hun thuisland niet uit de weg gaan.

Punksensatie uit Marokko
Sub Pop-Parel van over de grote plas!

De US is wel een voor de hand liggende herkomst voor veel van onze artiesten, en met de nodige trots kondigen we vandaag LAEL NAELE aan. Ze brengt haar tweede plaat op Sub Pop mee alsook haar omnichord en de gitarist waarmee ze de plaat maakte. 

Sub Pop-Parel van over de grote plas!