Zowel KEG als TRAMHAUS vind je terug bij de favoriete EP's van 2022 volgens het muziek blog Dansende Beren. Hun volledig TOP 40 vind je hier

KEG - GIRDERS

"Een van de coolste ep’s die dit jaar uit de hoek van de postpunk in onze richting kwam, is Girders van het Britse KEG. Zes nummers en dik twintig minuten lang word je diep ondergedompeld in zorgvuldig vorm gegeven harmonieën die even opzwepend als desoriënterend klinken. Massa’s synths en blazers injecteren en flinke dosis dynamiek in de zenuwachtig ijsberende songs, waarvan “5/4” en het absurde “Elephant” de meest fantastische voorbeelden zijn."

TRAMHAUS - ROTTERDAM

"Het is ondertussen geen geheim meer dat er bij onze Noorderburen veel muzikaal talent rondloopt. Een van onze favoriete Nederlandse acts van het moment is Tramhaus. De Rotterdammers weten met hun harde punksongs op een geslaagde, boeiende wijze kritiek te leveren op de huidige maatschappij, zoals ze op dit toepasselijk getitelde ep Rotterdam bewijzen. Het is een chaotisch, ruig en ongepolijst op een manier waar het lef simpelweg van afspat. De ep telt wellicht maar vier nummers, maar stuk voor stuk zijn het verdomd goede songs die het potentieel van Tramhaus dubbel en dwars bewijzen. In onze ogen mocht Rotterdam dus vanzelfsprekend niet ontbreken op deze lijst!"