31 januari -> 6 februari 2022

Op je radio en tv, in lokale muziekwinkels, concertzalen en clubs tot cultuur- en gemeenschapscentra, jeugdhuizen en bibliotheken: tijdens de Week van de Belgische muziek staat muziek van bij ons in heel het land centraal. Heel wat organisatoren gaan aan de slag om er samen één grote liefdesverklaring aan muziek van bij ons van te maken. Het resultaat? Een indrukwekkend overzicht van acties, waarvan we er graag al een paar met je delen. 

Het hele overzicht kan je checken op www.weekvandebelgischemuziek.be.

De Zwerver presenteert DVKES.

Ook wij zetten graag de spotlight op Belgische bands, onze keuze ging naar DVKES. 

Op 19 november kwam ‘Echoplasm’ uit, de tweede plaat van DVKES, één van de weinige bands die een bekende Leffingenaar als frontman heeft (Joos Houwen).

Na de indiepop van hun debuut ‘Push Through’ haalde het zestal een veel donkerder geluid boven in de studio, met invloeden van new wave en krautrock.

Nieuwe Lijfstroom opnames i.h.k.v. De Week van de Belgische Muziek

Normaal gezien gingen we op 5 & 6 februari Lijfstroom XS organiseren samen met TAZ, Klein Verhaal, De Grote Post en Kaap maar jammer genoeg moest Chambres d' O 2022 geannuleerd worden. 

Geen nood de nieuwe Lijfstroom sessie worden i.h.k.v. De Week van de Belgische Muziek wel opgenomen, op die manier steunen we wat Belgische artiesten en techniekers. 

LIJFSTROOM #13: VICTOR DE ROO & RACHEL SASSI en ZEE SKIRTS

LIJFSTROOM #14: NELE DE GUSSEM en VITO (solo)